Nieuws november-december
25 november 2021

Ons onderwijs november en december

 

 

Beste ouders en verzorgers,

 

Hierbij alweer de laatste schoolmail van dit kalenderjaar. De maand december staat bij ons in het teken van ‘samen’,  ‘denken aan elkaar’ en ‘vieringen’. Dit past helemaal bij ons speerpunt ik-jij-wij-samen. Dit thema staat dan ook centraal in de laatste groepsmail van dit schooljaar. Op 22 december ontvang u van de leraren een groepsmail waarin zij u meenemen hoe zij met de kinderen hebben gewerkt aan dit speerpunt in combinatie met het thema sint en kerst.

 

 

Activiteiten december

     1 december Sintviering

     3 december Sinterklaashuis (groep 1 t/m 4)

     6 december Studiedag, alle kinderen zijn vrij

     23 december Kerstviering op school

     24 december 12:00 uur start kerstvakantie. We starten weer op maandag 10 januari

 

 

Inloopmoment GGD

In de vorige nieuwsbrief berichtten we u dat Manouk van Schijndel [Jeugdverpleegkundige GGD] een aantal momenten aanwezig is op school, waarvoor u terecht kunt met vragen over opvoeden, opgroeien en jeugdhulp.

Nu we de maatregelen hebben aangescherpt en ouders tijdelijk weer niet de school in kunnen, komen deze inloopmomenten helaas te vervallen. Manouk is uiteraard bereikbaar op haar werkdagen (dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag) indien er vragen zijn. 

 

U kunt haar bereiken via mail (m.vanschijndel@ggdhvb.nl) of telefonisch (088 - 368 6711)

 

 

Vieringen in december

Kijkend naar de huidige Coronacijfers en -richtlijnen verwacht ik dat er geen ouders welkom zijn in school. Leraren die in de Sint- en kerstwerkgroep zitten, zullen via SchouderCom foto’s met u delen, zodat u een mooie sfeerimpressie van de vieringen ontvangt.

 

Sintviering

Donderdag 25 november

Pyjama zingen groep 1 tot en met 4 van 18:15 – 19:00 uur.

 

Woensdag 1 december

Bezoek Sint aan de Cirkel. Aankomst 8.30 uur.

Groep 5-6 en 7-8: surprise in de klas. Spullen mogen tussen 08.15 uur en 08.30 uur naar de klas gebracht worden. Daarna gaat iedereen weer direct naar buiten. 

 

Vrijdag 3 december

Groep 1 en 2: bezoek Sinthuis van 08.30 - 10.30 uur.

Groep 3 en 4: bezoek Sint kasteel Helmond 3/4 van 08.30 - 12.00 uur.

 

Kerstviering

Schaatsen bovenbouw: op een moment in een van de twee laatste weken voor de kerstvakantie; afhankelijk van de indeling door de organisatie. Mits Uden On Ice doorgaat dit jaar. Ook hierover ontvangt u nog verdere informatie.

 

Donderdag 23 december

Kerstviering op school van 17:00 – 19:00 uur. Inloop vanaf 16:50 uur, ouders mogen de speelplaats op, maar  niet in de school.

Alle kinderen zijn welkom en mogen een zelfgemaakt hapje meenemen. U ontvangt vanuit de werkgroep kerst verdere informatie hierover. Wij stellen het op prijs als alle kinderen opgehaald worden en niet alleen in het donker naar huis hoeven te gaan.

Vrijdag 24 december

Alle kinderen krijgen om 12:00 uur vakantie.

 

 

Nieuwe leden MR

Onze medezeggenschapsraad heeft dit jaar twee nieuwe leden vanuit de oudergeleding. Wat fijn dat twee betrokken ouders meedenken over het te voeren beleid en de lopende ontwikkelingen op de Cirkel. Hieronder stellen zij zich kort aan u voor.

 

Mijn naam is Inge Kapteijns. Ik woon samen met Ruud en onze 3 kinderen: Mick (groep 8), Quinn (groep 6) en Faye (groep 5). Inmiddels draai ik dus alweer een aantal jaren mee op de Cirkel. In het dagelijks leven werk ik onder andere als leerkracht op een basisschool in Uden. Mede vanuit mijn onderwijservaring hoop ik, samen met de andere MR leden,  een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen op de Cirkel!

 

 

Mijn naam is Hanne Verniers. Samen met Guus Otker heb ik twee dochters: Lize (groep 4) en Jonne (groep 2). In het dagelijks leven werk ik als GZ-psycholoog kind & jeugd in de GGZ. Mijn passie ligt bij kijken hoe elk kind zich mag en kan ontwikkelen. Ik hoop net als Inge Kapteins, samen met Marieke Hartman en de PMR, een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen op de Cirkel!

 

 

 

 

Tot zover de nieuwsbrief van november en december.

 

 

Hartelijke groet,

 

Anke van der Lee

Directeur

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren