Verkeerscommissie

Verkeersveiligheid

Het verkeer en de veiligheid rondom de school is voor iedereen even belangrijk. Om deze verkeersactiviteiten te ondersteunen, is er een verkeerscommissie op school actief. Leerkrachten en ouders hebben zich het doel gesteld om het door ons behaalde BVL te behouden en daarnaast activiteiten te organiseren die een groter verkeersbewustzijn creëren onder kinderen, ouders en leerkrachten. Voor meer informatie kunt u terecht bij Arthur Hartman.

 

Wij willen u i.v.m. duurzaamheid en veiligheid vragen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets of te voet naar school te komen.
Fietsen kunt u stallen in de onze ruime fietsenstalling aan het begin van het schoolplein. Mocht u onverhoopt toch met de auto komen, dan zijn daarvoor voldoende parkeervakken.
Bij het ophalen van uw kind mag u bij de poort wachten. We verzoeken u dan om niet door Vim (= straatnaam) te rijden met de auto.

 

Rijden en begeleiden bij uitjes

Wij waarderen het enorm als ouders/opa’s/oma’s/etc. rijden en/of begeleiden tijdens een excursie of een ander uitje. Omdat we de schoolomgeving verlaten, gelden er een aantal afspraken om de veiligheid van alle kinderen te garanderen.

 

Van de leerkracht krijgt u vooraf te horen welke kinderen er bij u in de auto zitten of in het groepje dat u begeleidt. Zo kunt u uw groepje beter in het oog houden. 

 

Ook krijgt u van de leerkracht altijd een noodnummer dat u kunt bellen, mocht er wat aan de hand zijn. Vooraf op school zal de leerkracht met alle kinderen en begeleiders een verzamelpunt afspreken waar je terecht kan bij calamiteiten. 

 

Kinderen t/m 1.35 m zitten bij voorkeur achterin en zijn wettelijk verplicht om in de auto op een stoelverhoger te zitten. Maar incidentele uitstapjes en excursies zijn hier een uitzondering op dus voor uitstapjes de groep, is geen stoelverhoger nodig:

 

Uitzonderingen bij vervoer in andere auto’s:

Het kan gebeuren dat je kind in een auto van anderen meerijdt. Bijvoorbeeld bij de kinderopvang, school, de BSO of bij een uitstapje van de sportclub. Vanaf dat je kind drie jaar is, en het uitstapje niet wekelijks of maandelijks is, dan mogen anderen je kind zonder autostoel vervoeren"

 

https://www.veiligheid.nl/kinderveiligheid/op-pad/met-de-auto/regelgeving 

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren